Ивестният български флeйтист Георги Спасов празнува рожден ден на сцената

20 топ флейтисти ще поздравят учителя си за празника

На 27 ноември изтъкнатият български флейтист и преподавател Георги Спасов  ще отбележи своята 70-а годишнина с концерт в камерна зала „България“.

Най-добрите български флейтисти – ученици на професора, ще излязат на сцената с него, за да представят емблематични флейтови ансамбли от Дебюси, Кюркчийски, Марин Вълчанов, Румен Бояджиев-син други. Освен солови и дуетни изпълнения, на сцената ще прозвучат изпълнения и на пет, и повече флейти.

Специален гост на концерта ще бъде един от най-изтъкнатите европейски флейтисти – Бертен Д’ Оландер от Белгия.   На рояла – Татяна Божко.

Проф. Георги Спасов е един от знаковите  български флейтисти, преподавател  и създател модерната флейтова школа у нас.

Изнесъл десетки майсторски класове и обучил стотици ученици и студенти у нас и в много страни по света.

40 години е първи флейтист на Софийската филхармония. 53-годишната му творческа дейност е увенчана с концерти по цял свят и с най-престижните награди на най-големите флейтови конкурси.

Преподавател с 45-годишен стаж в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” и Национално музикално училище “Любомир Пипков” гр. София.

Билети за концерта са налични на касата на зала „България“ и в Ипей.

Материалът Ивестният български флeйтист Георги Спасов празнува рожден ден на сцената е публикуван за пръв път на Софийска Филхармония.